Inramning är så mycket mer än att sätta en bild bakom glas och ram. Det mesta går att rama in, allt från planscher och fotografier till barnskor och brudbuketter. Här hos oss har vi ett stort utbud av ramlister och passepartoutfärger och utifrån era önskemål kan vi hjälpa er att skapa tavlor med en personlig design.

Förutom designen är det även viktigt att man använder sig av rätt slags material. Många konstverk från sekelskiftet fram till 1970-talet är inramade med icke syrafria passepartouter. Dessa innehåller ämnet lignin som på sikt bryter ner pappret i ditt konstverk. Vi använder oss enbart av syrafri passepartoutkartong och vi ”mappar” in era alster för att på bästa sätt skydda dem. Ramarna gör vi främst av svensk fura vilket även är bra för miljön. Genom en korrekt inramning med passepartout, isolering, bakpapp, glas och ram får konstverket ett gediget skydd från luft, smuts och fukt utifrån. Rätt material i inramningen fördröjer nedbrytningsprocessen och bevarar konstens estetiska och reella värde för framtiden.

Allt är möjligt och vi ser inramning och konst som det där lilla extra som förhöjer och förskönar. Så ta med ditt konstverk, fotografi eller favoritföremål till oss så hjälper vi dig!

Välkomna hit önskar Emma & Jessica

Öppettider

Måndag: 12.00-18.00
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: 12.00-18.00
Fredag: Stängt
Lördag: 10.00-14.00 (Sista lördagen i månaden)
Söndag: Stängt


Melefors Ramverkstad
Platensgatan 7
58220 Linköping
Telefon: 013-31 05 70

Epost: ramar@melefors.com